Tungstic Acid Introduktion

tungstic syra bild
 

Tungstesyra är den allmänna termen för alla typer av hydrater av volframtrioxid (WO 3 ), polymerförening som bildas genom kombinationen av volframtrioxid WO3 och sedan förenad med vatten vid olika förhållanden och formationer. De kända formerna av tungstic syra är gula, vita tungstensyra och metatungstensyra, varvid representanten för introduktionen av gul tungstrålsyra är följande:
Produktnamn: Tungstic Acid eller Yellow Tungstic Acid
Kemisk formel: H 2 WO 4
Monokulär massa: 249,86
CAS-nummer: 7783-03-1
Utseende: Gult pulver
Densitet: 5,59 g / cm 3
Löslighet (vatten): olöslig, men lite upplöst i varmt vatten
Löslighet (annat lösningsmedel): Löst i alkali- och ammoniakvatten, och knappast upplöst i oorganisk syra med undantag för fluorvätesyra.
HS-kod: 2825901100
Kokpunkt: 1473 ℃
Smältpunkt: Tungstensyra kommer att förlora en vattenmolekyl och bli volframsyraanhydrid (Tungstentrioxid) vid uppvärmning till 100 ° C.
Applikation: Används huvudsakligen för tillverkning av metallwolfram, volframtråd, volframkarbid, tungstate etc., och kan även användas som tryckning och färgning av hjälpmedel, katalysatorer och så vidare.

Tungstic Acid Specification

Tungstensyrakomponenten tabellen visas som följande tabell:

Kemisk egenskap hos Tungstensyra

Tungsticsyras kemiska egenskap är egenskapen som visas genom kemisk förändring enligt följande:
Termisk stabilitet: Stabil under normal temperatur och tryck, när det värms till 100 ° C ~ 110 ° C, kommer tungstursyra att förlora molekylen av komplext vatten och omvandlas till gul volframoxid
Flammablity: Non-combustible;
Stabilitet: Stabil i vatten och oorganisk syra, men kommer snabbt ut en reaktion när det rör sig om fluorvätesyra, löslig i alkalilösning;
Fotosensitivitet: Vit volframsyra har lite ljuskänslighet och lätt att återställas.

Kemisk reaktion:
1. Vit volframsyra kommer att reagera med stark syra (men för flussyra) för att generera gul tungstensyra som är olöslig i vatten;
2. Volframensyran reagerar med fosforsyra eller fosfat för att bilda fosfor-volfram-heteropoly-komplex;
3. Wolframsyra reagerar med vinsyra, citronsyra, oxalsyra och organisk syra för att generera organiskt syrakomplex.

Användning av Tungstic Acid

Tungstensyra är ett viktigt kemiskt råmaterial som kan användas för tillverkning av metallvolfram, volframtråd, volframkarbid, tungstate etc .; det kan också användas som mordant, pigment, färgämne, tryckfärg, katalysatorer etc .; samtidigt kan tungstic syra användas för tillverkning av brandskyddsmedel rayon och spun rayon, oljeindustri och luftfart och rymdmaterial, etc. ..


Eventuellt återkommande eller förfrågan om tungstic syra, var god kontakta oss: